Последен срок за незаконни строежи до 26.11. Ето какво може да направите

На 26.11.2013 година изтича последният срок, в който можете да предприемете действия за узаконяване на строеж – сграда, гараж, надстройка или пристройка, които са построени без изискващите се за това строителни книжа.
Условията за това са следните:

  • строежът да е изпълнен преди 21.03.2001г. без строителни книжа;
  • стоежът да е бил допустим към датата на неговото изпълнение съгласно тогава действащата нормативна уредба, или по сега действащия ЗУТ;

Такива строежи не подлежат на премахване или на забрана за ползване и могат да бъдат предмет на сделка /продажба, замяна, дарение, делба/ след издаване на удостоверение от съответната Общинска администрация, а за гр.София от съответните Райони към Столична община.
За целта задължително следва да подадете Заявление пред Общинска администрация, а за гр.София от съответните Райони към Столична община.

Срокът 26.11.2013г. поне за сега е последен, следователно в никакъв случай не трябва да се пропуска.

След подаване на заявлението се изискват доста документи, има задължителни процедури, но най-важното е да са подадете Заявление в срок.

В случай, че искате да се консултирате или адвокат да изготви необходимите документи, моля свържете се с адвокат Милена Пънделова на тел. 0887-440-740

 

Адвокат онлайнПри допълнителни въпроси по темата, може да направите онлайн запитване, като кликнете тук или да си запишете час за консултация на телефон +359-2-851-12-20 в нашата кантора в гр. София.
Ако тази публикация ви е харесала, натиснете Фейсбук бутона "Харесва ми"
Настоящата публикация има информативен характер и не представлява правен съвет. Във всеки конкретен случай е добре да се обърнете към специалист за получаването на коректен съвет.