Разводът, когато децата са повече от едно

  1. Блог
  2. /
  3. Бракоразводен адвокат
  4. /
  5. Разводът, когато децата са...

КОГАТО ДЕЦАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО

По закон всички деца следва да живеят заедно при родителите си. При развод упражняването на родителските права се предоставя на един от родителите и всички деца следва да живеят при този родител. Идеята на законодателя е, че по този начин у децата се развиват чувства на привързаност и взаимопомощ.

Изключение от правилото, че след развода всички деца живеят заедно при единия родител, комуто е предоставено упражняването на родителските права е допустимо само когато важни причини налагат обратното. Важни причини биха били голямата разлика във възрастта и липса на взаимни интереси и привързаност, продължително разделено живеене, напластена омраза спрямо единия родител и т. н.

Ако родителите постигнат споразумение относно разделяне на децата, необходимо е то да е в интереси на всички деца. В случай, че съдът прецени, че това споразумение не е в интерес на децата, няма да го утвърди и споразумението няма да произведе правно действие.

Адвокат онлайнПри допълнителни въпроси по темата, може да направите онлайн запитване тук или да си запишете час за консултация в нашата кантора на тази страница или на телефон +359-2-851-12-20
Ако тази публикация ви е харесала, натиснете Фейсбук бутона "Харесва ми"
Настоящата публикация има информативен характер и не представлява правен съвет. Във всеки конкретен случай е добре да се обърнете към специалист за получаването на коректен съвет.