Кантора Константинова

Как да защитим интересите си?

Разводът, когато децата са повече от едно

КОГАТО ДЕЦАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО

Търсите информация за РАЗВОД?
Безплатна е-книга ще ви информира за важните особености.

По закон всички деца следва да живеят заедно при родителите си. При развод упражняването на родителските права се предоставя на един от родителите и всички деца следва да живеят при този родител. Идеята на законодателя е, че по този начин у децата се развиват чувства на привързаност и взаимопомощ.

Изключение от правилото, че след развода всички деца живеят заедно при единия родител, комуто е предоставено упражняването на родителските права е допустимо само когато важни причини налагат обратното. Важни причини биха били голямата разлика във възрастта и липса на взаимни интереси и привързаност, продължително разделено живеене, напластена омраза спрямо единия родител и т. н.

Ако родителите постигнат споразумение относно разделяне на децата, необходимо е то да е в интереси на всички деца. В случай, че съдът прецени, че това споразумение не е в интерес на децата, няма да го утвърди и споразумението няма да произведе правно действие.


При допълнителни въпроси по темата, може да се свържете с нашата кантора онлайн, като кликнете тук.

Ако тази публикация ви е харесала, натиснете Фейсбук бутона "Харесва ми"


 

Настоящата публикация има информативен характер и не представлява правен съвет. Във всеки конкретен случай е добре да се обърнете към специалист за получаването на коректен съвет.

  • Най-популярни статиии